Fiskarsin tietosuojakäytäntö (EU/ETA)

Fiskars-konserni sitoutuu suojaamaan asiakkaidensa ja muiden verkkosivustoillamme kävijöiden yksityisyyttä. Tässä tietosuojakäytännössä kerrotaan, kuinka Fiskars Oyj Abp ja konsernin EU:ssa/ETA-alueella toimivat yhtiöt (jäljempänä "Fiskars" tai "me") käsittelevät henkilötietoja. Rekisterinpitäjällä tarkoitetaan tässä tietosuojakäytännössä Fiskarsia. Tietosuojakäytäntö koskee kaikkia Fiskarsin verkkosivustoja, tuotteita ja palveluja, joissa kerätään henkilötietoja tai joista on linkki tietosuojakäytäntöön tai joissa tietosuojakäytäntö on nähtävissä. Tietosuojakäytännössä käytettävien käsitteiden määritelmät ovat jäljempänä kohdassa 14.

Meistä on tärkeää, että tiedät, mitä henkilötietoja keräämme, ja tunnet henkilötietoihisi liittyvät oikeudet. Tässä tietosuojakäytännössä kerrotaan, mihin tarkoituksiin keräämme ja käytämme henkilötietoja sekä miten olemme varmistaneet, että sinulla on riittävät mahdollisuudet hallita henkilötietojesi käyttöä.

Suosittelemme, että luet tämän tietosuojakäytännön huolellisesti, sillä siinä on tärkeää tietoa keräämistämme henkilötiedoista ja muista tiedoista.

1. Käsittelyn lailliset perusteet

Yhteenveto
Henkilötietojen käsittelyn kolme tärkeintä laillista perustetta ovat (1) saamamme suostumus, (2) tekemämme sopimus ja (3) oikeutetut etumme.

Henkilötietojen kerääminen perustuu yhteen tai useampaan seuraavista laillisista perusteista:

Olemme saaneet ennalta (kirjallisesti, suullisesti tai verkossa) nimenomaisen suostumuksen henkilötietojen käsittelyyn (tätä laillista perustetta käytetään ainoastaan täysin vapaaehtoisen käsittelyn yhteydessä - sitä ei sovelleta, jos käsittely on jollain tavoin välttämätöntä tai pakollista).
Käsittely on tarpeen Fiskarsin kanssa tehdyn sopimuksen yhteydessä ("sopimukseen perustuva tarve").
Käsittely on oikeutetun etumme mukaista liiketoimintamme johtamiseen, hoitamiseen tai edistämiseen liittyvistä syistä, eivätkä omat etusi tai perusoikeutesi tai -vapautesi syrjäytä tätä etua ("oikeutetut edut").

Sinulla on oikeus peruuttaa henkilötietojen käsittelyyn antamasi suostumus milloin tahansa ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme. Lue lisää täältä.

2. Kerättävät henkilötiedot

Yhteenveto
Keräämme seuraavia tietoja:
suoraan antamasi tiedot
verkkosivustojemme tai interaktiivisten tuotteidemme tai palvelujemme käytön yhteydessä kerätyt tiedot
ostoksiin ja muihin liiketoimiin kanssamme liittyvät tiedot
muista lähteistä kerätyt tiedot, jotka voidaan yhdistää käyttäjätilin tietoihin.

Huomaa, että emme kerää maksutietoja. Kaikkia maksutietoja käsittelevät valtuutetut ulkopuoliset maksupalvelujen tarjoajat.

Henkilötietoja voidaan kerätä joko suoraan sinulta, tai automaattisesti laitteista, joilla käytät palvelujamme, tai ulkopuolisista lähteistä jäljempänä kuvatulla tavalla. 

Suoraan kerättävät tiedot:

yhteystiedot: nimi, sähköpostiosoite (-osoitteet), puhelinnumero, postiosoite
demografiset tiedot: sukupuoli, syntymäaika tai ikä, kieli, ammatti tai arvo
käyttäjätiliin liittyvät tiedot: maksutyyppi tai -menetelmä, käyttäjätunnus, kryptattu salasana, tiliisi liittämä kuva
annetut suostumukset, lähetetyt viestit, annettu palaute
ilmoitetut henkilökohtaiset kiinnostuksen kohteet
annetut työhön liittyvät tiedot: yrityksen/työnantajan nimi ja yhteystiedot
lahjaostoksia koskevat tiedot: vastaanottajan nimi, postiosoite, toimitusosoite (-osoitteet), puhelinnumero ja sähköpostiosoite (-osoitteet) 
muut ennalta annetun, nimenomaisen ja vapaaehtoisen suostumuksen perusteella kerättävät tiedot (mukaan lukien sosiaalisen median julkiset profiilit).

Verkkosivustojemme tai interaktiivisten tuotteidemme tai palvelujemme käytön yhteydessä kerättävät tiedot:

käyttäjätilin tunnistetiedot ja rekisteröintipäivä (jos olet kirjautunut sisään)
käytettävä selain, käyttöjärjestelmä, laitemalli, IP-osoite, yhteyden muodostamisaika ja yhteyden kesto
sijaintitiedot (mukaan lukien Wi-Fi-yhteyspisteen tiedot, GPS-koordinaatit tai vastaavat paikannustiedot (lue lisää kohdasta "Sijaintitietojen käyttö"))
verkkosivut, joiden kautta sivustollemme on siirrytty, tarkastelemasi sivut ja kaikki muu toimintasi sivustollamme (esimerkiksi tehdyt valinnat; sivustot, joille on siirrytty; sekä käytetyt hakusanat)
evästeet ja muut tunnisteet
markkinointitiedot: asiakkaalle suunnatut tai tarjotut edut, kampanjat ja palvelut ja niiden käyttö
muut suostumuksesi perusteella kerättävät tiedot.

Ostoksiisi liittyvät tiedot:

tiedot tilauksistasi, toimituksista, maksumenetelmistä, laskutusosoitteista ja toimitusosoitteista sekä muut tiedot liiketoimistasi Fiskarsin kanssa
yhteydenottosi asiakaspalveluumme ja siihen liittyvä viestintä 
osallistumisesi kampanjoihimme ja kilpailuihimme 
sinun yhteystietosi

Muista lähteistä kerättävät tiedot, jotka voidaan yhdistää käyttäjätiliisi:

Jos olet muodostanut yhteyden Fiskarsin verkkosivustoon, palveluun tai sosiaalisen median kanavaan käyttäen jotain sosiaalisen median profiiliasi, voimme kerätä kyseisessä profiilissa saatavilla olevia julkisia tietoja.
Voimme ostaa kolmansilta osapuolilta tietoja, jotka täydentävät keräämiämme tietoja.
Voimme kerätä tietoja viranomaisten ylläpitämistä julkisista rekistereistä, jos tällaisia rekistereitä on käytettävissä asuinmaassasi.
Voimme kerätä päivitettyjä toimitus- ja yhteystietoja kuljetusyrityksiltä.

Maksujen käsittelyssä voidaan käyttää ulkopuolista palveluntarjoajaa, jolloin sinut ohjataan tällaisen kolmannen osapuolen verkkosivustolle. Sivustoon sovelletaan kyseisen palveluntarjoajan ehtoja. Fiskars ei tallenna luottokorttitietoja. 

3. Henkilötietojen käyttö

Yhteenveto
Keräämme henkilötietojasi voidaksemme tarjota tuotteitamme ja palvelujamme parhaalla mahdollisella tavalla, luodaksemme sujuvan ostokokemuksen sekä varmistaaksemme verkkosivustojemme ja palvelujemme tehokkaan toiminnan ja ylläpidon. Käytämme keräämiämme tietojasi seuraaviin tarkoituksiin:

tuotteiden tarjoaminen, markkinointi ja personointi 
kanta-asiakasohjelmat ja muut käyttäjätilit 
asiakaspalvelu
tuotteiden ja palvelujen kehittäminen ja anonymisoitu raportointi 
tilaukset
laittoman toiminnan havaitseminen, tutkiminen ja ehkäiseminen
käyttäjien tunnistaminen. 

Voimme käsitellä henkilötietojasi seuraavia tarkoituksia varten: 

I. Tuotteiden tarjoaminen, markkinointi ja personointi

Haluamme tarjota sinulle mahdollisimman kiinnostavia tuotteita ja palveluja, ja voimme siksi analysoida sinun kiinnostuksenkohteitasi, mieltymyksiäsi ja tarpeitasi.

Voimme käsitellä henkilötietojasi seuraavien asiakassuhteen hallintaan liittyvien markkinointi- ja myyntitarkoitusten yhteydessä: asiakassuhteen elinkaaren hallinta, asiakkaiden segmentointi ja tehokkuuden parantaminen. 

Lisäksi voimme käsitellä henkilötietojasi verkkosivustojemme, tuotesuositustemme ja tuotevalikoimamme optimoimiseksi niin, että ne vastaavat paremmin mieltymyksiäsi. Näin voimme näyttää ja tarjota sinulle parempia ja kiinnostavampia tuotteita ja sisältöjä. Voimme luoda tätä varten tilin (joka voi olla vierastili kirjautumattomia käyttäjiä varten) antamiesi tietojen ja tämän tietosuojakäytännön mukaisesti keräämiemme tietojen perusteella. Tiliin voidaan myös tallentaa tietoja siitä, oletko avannut lähettämiämme sähköpostiviestejä ja napsauttanut niissä olevia linkkejä.

Henkilötietojesi käsittelyn tarkoituksena voi olla tuotteitamme ja palvelujamme koskevien tietojen antaminen, uusien tuotteiden tai palvelujen lanseerauksesta tai saatavilla olevista eduista ilmoittaminen tai markkinatutkimusten tekeminen. Edellytyksenä on silloin, että olemme ensin saaneet sinulta sovellettavan lain mukaisen suostumuksen, jos se on tarpeen kyseistä käyttötarkoitusta varten. Tällainen markkinointi voi tapahtua seuraavasti: 

suoramarkkinointi postitse tai puhelimitse, mukaan lukien tekstiviestit
sähköinen viestintä: sähköposti ja muut sähköiset viestit
digitaalinen markkinointi (esimerkiksi display-mainonta, hakukonemarkkinointi).

II. Kanta-asiakasohjelmat ja muut käyttäjätilit

Jos olet rekisteröitynyt kanta-asiakasohjelmaamme tai luonut käyttäjätilin jollekin verkkosivustollemme, voimme käsitellä henkilötietojasi tarjotessamme kanta-asiakasohjelmaan liittyviä etuja ja palveluja ja tiedottaessamme muutoksista. 

III. Asiakaspalvelu

Voimme käsitellä henkilötietojasi voidaksemme tarjota henkilökohtaista, räätälöityä palvelua ottaessasi yhteyttä asiakaspalveluumme.

Asiakaspalvelumme voi käsitellä henkilötietojasi ottaessasi yhteyttä siihen. Puhelut asiakaspalveluun voidaan nauhoittaa, ja nauhoittamisesta ilmoitetaan silloin etukäteen. Voimme yhdistää asiakaspalvelumme keräämät henkilötiedot muihin henkilötietoihin, esimerkiksi ostohistoriaan. Näin voimme tarjota mahdollisimman tehokasta ja henkilökohtaista palvelua.

Henkilötietojasi voidaan käsitellä myös takuuseen liittyvissä asioissa, esimerkiksi takuun aktivoinnin, takuuseen liittyvien vaatimusten ja tiettyjä tuotteita koskevien lisätakuiden rekisteröinnin yhteydessä.

IV. Tuotteiden ja palvelujen kehittäminen ja anonymisoitu raportointi

Tuotteiden ja palvelujen kehittäminen on meille ensiarvoisen tärkeää, sillä näin voimme tarjota asiakkaillemme vieläkin parempia, innovatiivisempia ja helppokäyttöisempiä tuotteita ja palveluja.

Voimme käsitellä henkilötietojasi ja käyttäjätilisi tietoja sekä parantaaksemme nykyisiä että kehittääksemme uusia tuotteita ja palveluja. Voimme yhdistää annetun palautteen ja lähetetyt viestit käyttäjätiliin.

Voimme käyttää kuluttajatutkimuksista, kuluttajapaneeleista ja kuluttajakyselyistä saatuja vastauksiasi asiakkaidemme mieltymysten, odotusten ja mielipiteiden analysointiin. Kuluttajatutkimusten, -paneelien ja -kyselyjen avulla kerättyjen henkilötietojen käsittelyyn sovelletaan tätä tietosuojakäytäntöä. Tällaisia tutkimuksia, paneeleita tai kyselyitä voivat olla esimerkiksi seuraavat:

Verkkosivustoillamme toteutettavat kyselyt/tutkimukset: voimme silloin tällöin käyttää verkkosivustoillamme kyselytyökaluja pyrkiessämme parantamaan asiakaskokemusta. 
Myiittala-yhteisö: voimme pyytää asiakkaitamme vastaamaan tuotteitamme ja palvelujamme koskeviin kyselyihin tai tutkimuksiin (paperilla tai verkossa) parantaaksemme palveluamme ja ohjelmaamme asiakkaiden tarpeiden mukaisesti.
Sähköpostitse tai tekstiviestillä lähetettävät tutkimukset/kyselyt: voimme silloin tällöin lähettää asiakkaillemme tuotteitamme ja palvelujamme koskevia kyselyjä sähköpostitse tai tekstiviestillä, noudattaen aina tätä tietosuojakäytäntöä ja sovellettavan lain vaatimuksia.

Käytämme anonymisoituja tietoja raportointitarkoituksiin. Anonymisoituja tietoja ei voi käyttää henkilöiden tunnistamiseen. Käytämme tällaisia tietoja kaupallisten tavoitteidemme toteutumisen, esimerkiksi tuotekampanjoidemme tehokkuuden, analysointiin. Anonymisoidut tiedot voivat sisältää seuraavaa:

kävijöiden kokonaismäärät verkkosivustoillamme
kävijöiden kokonaismäärät myymälöissämme
käynnin keskimääräinen kesto
tyypillinen kävijäpolku sivustollamme tai myymälässämme
tietyt tuotteidemme myyntiä koskevat mittaukset.

V. Tilaukset

Jos olet tilannut tuotteita tai palveluja jostain verkkokaupastamme tai kivijalkamyymälästämme, voimme käsitellä henkilötietojasi tilauksen käsittelyn yhteydessä. 

Maksutietoja ei tallenneta järjestelmiimme, vaan toimitat ne transaktion yhteydessä suoraan ulkopuoliselle maksupalvelujen tarjoajalle.

VI. Laittoman toiminnan havaitseminen, tutkiminen ja ehkäiseminen

Voimme käsitellä henkilötietojasi laittoman toiminnan havaitsemiseksi, tutkimiseksi ja ehkäisemiseksi. Voimme toimittaa tietojasi lainvalvontaviranomaisille niiden pyynnöstä tai sovellettavassa laissa määritellyn, petosten ja muiden laittomien toimien ehkäisemistä ja tutkimista koskevan laillisen perusteen nojalla. Voimme luovuttaa henkilötietojasi muille tahoille toimivaltaisen tuomioistuimen määräyksestä.

VII. Käyttäjien tunnistaminen

Voimme tunnistaa sinut, jotta voimme tarjota hänelle yksilöllisempää, räätälöityä palvelua ja paremman kokemuksen. 

Voimme tunnistaa toimintaasi verkossa evästeiden avulla. Lue lisää käyttämistämme evästeistä. Mobiilisovelluksissa ja verkkokaupoissa käyttäjä voidaan tunnistaa kirjautumistietojen perusteella. 

Kivijalkamyymälöissämme tunnistamiseen tarvitsemme sinun nimesi, postiosoitteesi ja mahdollisesti henkilöllisyystodistuksesi.

4. Sijaintitietojen käyttö

Voimme kerätä fyysistä sijaintiasi koskevia tietoja myymälöissämme. Sijaintitiedot perustuvat (Wi-Fi- tai Bluetooth-signaalien kautta saatuun) laitteen yksilölliseen tunnisteeseen, joka anonymisoidaan peruuttamattomasti heti tietojen keräämisen jälkeen. Sinua ei voida tunnistaa anonymisoiduista tiedoista, eikä tietojen tunnistettavuutta voi palauttaa.

Voimme käyttää sijaintitietoja auttaessamme sinua löytämään lähellä olevat myymälämme. Tässä tapauksessa paikannukseen käytetään GPS-tietoja. Emme tallenna tällaisia tietoja.

5. Henkilötietojen säilytysaika

Yhteenveto
Henkilötietojasi säilytetään niin kauan kuin Myiittala-tilisi on voimassa, sekä kunnes sovellettavan lainsäädännön mukaisten vaateiden vanhentumisaika on umpeutunut ja mahdollisesti pidempään, jos sovellettavassa laissa niin määrätään tai sallitaan. 
Muista päivittää tietosi, jos niissä tapahtuu olennaisia muutoksia.

Pyrimme kaikin kohtuullisin keinoin varmistamaan, että henkilötietojasi käsitellään vain sen ajan kuin on tarpeen tässä tietosuojakäytännössä esitettyjä tarkoituksia varten.

Jos olet luonut tilin johonkin verkkokauppaamme tai kanta-asiakasohjelmaamme, henkilötietojasi säilytetään, kunnes lopetat tilin tai pyydät, että tiedot poistetaan. Varmistaaksemme, että saat uutisia, tarjouksia ja muuta kiinnostavaa tietoa, voimme pyytää sinua päivittämään tietosi 12 kuukauden välein, kun käytät verkkokauppatiliä tai ostat tuotteita jostain paikallisesta myymälästämme.

Henkilötietojesi säilytysaika määräytyy seuraavasti: Säilytämme kopioita henkilötiedoistasi tunnistamisen mahdollistavassa muodossa ainoastaan tässä tietosuojakäytännössä esitettyjen tarkoitusten vaatiman ajan, jollei sovellettavassa laissa määrätä pidemmästä säilytysajasta. Henkilötietojasi voidaan etenkin säilyttää laillisten oikeuksiemme todentamiseen, käyttämiseen tai puolustamiseen tarvittavan ajan.

6. Henkilötietojen luovuttaminen muille

Yhteenveto
Emme luovuta henkilötietojasi kolmansille osapuolille. Poikkeuksena ovat henkilötietojen käsittelijät ja hyväksytyt kolmannet osapuolet, joille tietojasi luovutetaan sovellettavan lain mukaisesti. Emme myy tai vuokraa henkilötietoja. Tietosi suojataan riittävällä tavalla, jos niitä siirretään muihin maihin. Voimme luovuttaa tietojasi, jos se on välttämätöntä lakiin perustuvien pyyntöjen vuoksi, petosten torjumiseksi, fuusioiden tai yritysostojen yhteydessä tai etujemme suojaamiseksi.

Emme myy, vuokraa tai luovuta muulla tavoin henkilötietojasi kolmannelle osapuolelle tästä tietosuojakäytännöstä poikkeavalla tavalla.

Luovutamme henkilötietojasi ainoastaan jäljempänä mainituille tahoille seuraavista syistä:


• Tytäryhtiöt ja ulkopuoliset henkilötietojen käsittelijät. Voimme luovuttaa henkilötietojasi Fiskars-konserniin kuuluville yhtiöille ja valtuutetuille ulkopuolisille toimittajille, jotka käsittelevät tietoja puolestamme. Kaikki tällainen käsittely perustuu ennalta antamiimme ohjeisiin, jotka on esitetty sovellettavan lain vaatimusten mukaisessa sitovassa sopimuksessa, ja käsittelyssä noudatetaan tätä tietosuojakäytäntöä. Henkilötietojasi voidaan luovuttaa maksupalvelujen tarjoajille, tilaamista helpottaville yrityksille, tilauksia toimittaville yrityksille, asiakaspalvelutiimeille sekä yrityksille, jotka analysoivat ja hallinnoivat kuluttajatietoja puolestamme, tarkistavat luottotietoja ja toteuttavat markkinatutkimuksia ja markkinointikampanjoita. Nämä valtuutetut kolmannet osapuolet saavat käyttää henkilötietojasi ainoastaan tässä tietosuojakäytännössä kuvattuihin tarkoituksiin, ja niiden on ehdottomasti pidettävä henkilötietosi salassa. Edellytämme niiltä myös korkeatasoisia tietoturvatoimia henkilötietojesi suojaamiseksi.

• Kansainvälinen tiedonsiirto. Voimme tarjota palvelujamme käyttämällä eri maissa, myös EU:n/ETA-alueen ulkopuolisissa maissa, sijaitsevia resursseja ja palvelimia. Henkilötietojasi voidaan siksi siirtää sen maan ulkopuolelle, jossa palvelujamme käytetään. Jos henkilötietojasi siirretään EU:n/ETA-alueen ulkopuolelle, varmistamme, että niiden siirtoon sovelletaan asianmukaisia sopimukseen perustuvia toimenpiteitä (esimerkiksi käyttämällä Euroopan komission vakiosopimuslausekkeita), että siirrolla on asianmukainen laillinen peruste ja että tietojen käsittely ja salassapito täyttää sovellettavien lakien vaatimukset. Voit halutessasi pyytää kopion (tapauksen mukaan) sovellettavista vakiosopimuslausekkeista. Yhteystiedot ovat jäljempänä kohdassa 13.

• Lakiin perustuvat pyynnöt. Sovellettavan lain vaatimukset, oikeudenkäyntimenettelyihin vastaaminen tai muut lakiin perustuvat pyynnöt voivat velvoittaa meidät luovuttamaan henkilötietojasi viranomaisille tai kolmansille osapuolille. 

• Etujemme suojaaminen ja petosten torjunta. Voimme luovuttaa tai muulla tavoin käsitellä henkilötietojasi sovellettavan lain mukaisesti myös oikeutettujen etujemme puolustamiseksi (esimerkiksi siviili- tai rikosoikeudenkäynnissä) ja petosten torjumiseksi.

• Fuusiot ja yritysostot. Jos liiketoimintojamme myydään, yhdistetään tai järjestellään uudelleen (esimerkiksi fuusiot ja yritysostot), voimme tarvittaessa luovuttaa henkilötietojasi mahdollisille tai toteutuneille ostajille tai niiden neuvonantajille.

7. Lasten henkilötiedot

Hyväksymme tuotetilauksia vain 18 vuotta täyttäneiltä kuluttajilta. Emme näin ollen pyri keräämään lasten henkilötietoja. 

8. Henkilötietojen suojaamistoimet

Yhteenveto
Huolehdimme henkilötietojesi suojaamisesta asianmukaisin suojatoimin. Olemme toteuttaneet sekä teknisiä että organisatorisia toimenpiteitä, ja ainoastaan tarkoin rajatulla henkilöstöllä on pääsy tietoihisi. Siirrettäessä tietoja internetin kautta on kuitenkin syytä olla varovainen, sillä tietojen lähettäminen verkkosivustollemme on lähettäjän omalla vastuulla.

Olemme toteuttaneet sovellettavaan lakiin perustuvat asianmukaiset tekniset ja organisatoriset toimenpiteet henkilötietojesi suojaamiseksi vahingossa tapahtuvalta tai lainvastaiselta tuhoamiselta, häviämiseltä tai muuttamiselta, luvattomalta luovuttamiselta, luvattomalta pääsyltä sekä muulta lainvastaiselta tai luvattomalta käsittelyltä.

Suojaamme henkilön tunnistamisen mahdollistavia tietoja erilaisin fyysisin ja sähköisin keinoin ja erilaisten käytäntöjen avulla. Pyrimme etenkin estämään luvattoman pääsyn järjestelmiimme kaupallisesti hyväksyttyjen käytäntöjen ja järjestelmien avulla. Vain erikseen nimetyillä työntekijöillämme sekä puolestamme tai toimeksiannostamme työskentelevillä ulkopuolisilla yrityksillä ("valtuutetut kolmannet osapuolet") on pääsy henkilötietoihisi tai oikeus käsitellä niitä. 

Kaikilla tällaisia tietoja käsittelevillä henkilöillä on oltava henkilökohtainen valtuutus. Käyttöoikeustasot vaihtelevat sen mukaan, minkä tyyppisiin tietoihin pääsyä tai minkä tyyppisten tietojen käsittelyä henkilön toimenkuva edellyttää. Järjestelmämme on suojattu palomuurilla. Manuaalisesti tallennettavia ja käsiteltäviä tietoja, jotka voivat sisältää henkilötietojasi, säilytetään lukituissa, palonkestävissä tiloissa. Vain erikseen valtuutetuilla työntekijöillämme tai valtuutetuilla kolmansilla osapuolilla on pääsy tällaisiin tiloihin tai oikeus käsitellä tällaisia tietoja. Kaikki Fiskarsin työntekijät ja valtuutettujen kolmansien osapuolten työntekijät, joille myönnetään pääsy henkilötietoihisi, ovat velvollisia pitämään tällaiset tiedot salassa.  

Tietojen siirtäminen internetin kautta ei valitettavasti koskaan ole täysin turvallista. Vaikka pyrimme suojaamaan henkilötietojasi kaikin kohtuullisin keinoin, emme voi taata sivustollemme lähettämiesi tietojen tietoturvaa, vaan niiden lähettäminen on lähettäjän omalla vastuulla. Kun olemme vastaanottaneet tietosi, pyrimme estämään niiden luvattoman käytön tiukkojen käytäntöjemme ja suojausominaisuuksien avulla.

9. Toimet, joita voit tehdä henkilötietojen käsittelyyn liittyen

Yhteenveto
Jollei sovellettavasta laista muuta johdu, sinulla voi olla seuraavat henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeudet:

henkilötietojen antamatta jättäminen
henkilötietoihin pääsy tai kopion saaminen niistä
tietojen tarkistaminen ja muokkaaminen käyttäjätilillä
suoramarkkinoinnin kieltäminen
henkilötietojen tarkistaminen ja muokkaaminen
evästeiden käytön estäminen ja niiden poistaminen
sijaintitietojen käsittelyn salliminen tai kieltäminen
tietojen poistaminen tai niiden käsittelyn rajoittaminen
henkilötietojen käsittelyn vastustaminen
suostumuksen peruuttaminen
tietojen siirtäminen toiselle rekisterinpitäjälle
valituksen tekeminen valvontaviranomaiselle.

Pyrimme aina varmistamaan, että hallussamme olevat henkilötiedot pitävät paikkansa. Kehotamme siksi sinua päivittämään tilisi tiedot, jos niissä on tapahtunut muutoksia. Jäljempänä on luettelo henkilötietojen käsittelyyn liittyvistä oikeuksista, jotka voivat olla käytettävissäsi, jollei sovellettavasta laista muuta johdu. Pyrimme kaikin kohtuullisin keinoin varmistamaan, että käsittelemme ainoastaan sellaisia henkilötietojasi, joiden käsittely on kohtuudella tarpeen tässä tietosuojakäytännössä esitettyjen tarkoitusten yhteydessä.

Huomaa, että käyttäessäsi jotain jäljempänä luetelluista oikeuksista sinulta voidaan pyytää lisätietoja henkilöllisyytesi varmistamista varten. Tällaisia lisätietoja ei käytetä muuhun tarkoitukseen, ja ne poistetaan, kun henkilöllisyytesi on varmistettu. 

Tietojen antaminen: Voit päättää, ettet anna henkilötietoja meille. Huomaa, että kaikki verkkosivustojemme ja muiden palvelujemme ominaisuudet eivät ehkä ole käytettävissäsi, jos et anna henkilötietojasi (voi olla, ettemme esimerkiksi pysty käsittelemään tilaustasi ilman tarvittavia tietoja).
Oikeus tutustua tietoihin: Sinulla voi olla oikeus pyytää pääsyä henkilötietoihisi tai pyytää kopiota niistä sekä tietoa niiden luonteesta, käsittelystä ja luovuttamisesta.
Suoramarkkinoinnin kieltäminen: Lisäämme peruutuslinkin kaikkiin lähettämiimme sähköisiin markkinointiviesteihin. Suostumuksen suoramarkkinointiin voi peruuttaa milloin tahansa. Jos peruutat suostumuksesi, päivitämme viipymättä tietokantamme emmekä enää lähetä suoramarkkinointiviestejä. Voimme kuitenkin edelleen ottaa yhteyttä, jos se on tarpeen tilaamiesi tuotteiden tai palvelujen vuoksi.
Henkilötietojen tarkistaminen ja muokkaaminen: Jos sinulla on käyttäjätili, voit itse muokata ja täydentää henkilötietojasi. Jos sinulla ei ole käyttäjätiliä, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme, joka oikaisee tai poistaa virheelliset, tarpeettomat tai vanhentuneet tiedot tai täydentää puuttuvat tiedot pyynnöstäsi niin pian kuin mahdollista. 
Evästeiden käytön estäminen ja niiden poistaminen: Voit estää evästeiden käytön muuttamalla selaimesi asetuksia. Huomaa, että evästeiden käytön estäminen voi vaikuttaa verkkosivustojemme käytettävyyteen. Voit myös poistaa evästeitä selaimesta muuttamalla sen asetuksia. Aiemman evästeen keräämät tiedot eivät silloin vaikuta tiliin, joka luodaan evästeiden poistamisen jälkeen kerättyjen tietojen perusteella. 
Sijaintitietojen käytön salliminen: Voit antaa suostumuksesi sijaintitietojen käyttöön laitteen tai sovelluksen asetuksissa. Voit myös peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa tilisi asetusvalikon kautta tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.
Tietojen poistaminen tai niiden käsittelyn rajoittaminen: Jos olet sitä mieltä, että käsittelemämme tiedot ovat epätarkkoja tai virheellisiä, että käsittely ei ole lainmukaista tai että käsittelemme tietoja käsittelyn tarkoituksen vastaisesti, tai jos haluat vastustaa tietojen käsittelyä, voit ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme ja pyytää poistamaan tiedot tai rajoittamaan niiden käsittelyä. Huomaa, että tutkimme pyyntösi niin pian kuin on kohtuudella mahdollista ennen kuin päätämme jatkotoimista.
Vastustamisoikeus: Sinulla voi olla oikeus perustellusta syystä vastustaa henkilötietojesi käsittelyä.
Suostumuksen peruuttaminen: Voit peruuttaa henkilötietojen käsittelyyn antamasi suostumuksen milloin tahansa. Jos peruutat suostumuksesi, voimme silti käsitellä henkilötietojasi muilla laillisilla perusteilla, joita ovat esimerkiksi tilausten hoitaminen ja tilaustietojen tallentaminen sovellettavan lain vaatimusten mukaisesti. Huomaa kuitenkin, että käyttäjätilisi poistetaan ja tilin kautta saamasi edut nollautuvat. Huomaa myös, että suostumuksen peruuttaminen ei vaikuta ennen peruutusilmoituksen vastaanottamista tapahtuneen käsittelyn lainmukaisuuteen.
Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen: Sinulla voi olla oikeus siirrättää henkilötietosi soveltuvin osin toiselle rekisterinpitäjälle jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneellisesti luettavassa muodossa.
Valituksen tekeminen valvontaviranomaiselle: Jos olet sitä mieltä, että käsittelemme henkilötietojasi tavalla, joka loukkaa laillisia oikeuksiasi, voit tehdä valituksen paikalliselle valvontaviranomaiselle. Luettelo valvontaviranomaisten verkkosivustoista on nähtävissä täällä.

10. Evästeiden ja muiden vastaavien tekniikoiden käyttö

Evästeet ovat pieniä, usein kirjaimista ja numeroista koostuvia tekstitiedostoja, jotka selain tallentaa tietokoneeseen tai muuhun laitteeseen verkkosivustoja käytettäessä. Lisätietoja evästeistä on evästekäytännössämme.

11. Kolmansien osapuolten verkkosivustot

Yhteenveto
Huomaa, että tietyt verkkosivustomme toiminnot ovat kolmansien osapuolten tarjoamia ja niihin sovelletaan kolmansien osapuolten tietosuojakäytäntöjä.

Verkkosivustoillamme ja palveluissamme on toimintoja, jotka mahdollistavat sisällön jakamisen sosiaalisessa mediassa, kuten Facebookin "Jaa"-painike. Tällaiset toiminnot ovat suoraan ulkopuolisten palveluntarjoajien (esimerkiksi Facebook, Twitter, Instagram, Google+) tarjoamia. Kyseiset palveluntarjoajat voivat kerätä sivustoilla käynteihin ja niiden palvelujen käyttöön liittyviä henkilötietoja omien tietosuojakäytäntöjensä ja -sääntöjensä mukaisesti.

Fiskars ei ole vastuussa tällaisten kolmansien osapuolten tietosuojakäytännöistä tai tietosuojaa koskevista ehdoista.

12. Tietosuojakäytännön muutokset

Yhteenveto
Voimme päivittää tätä tietosuojakäytäntöä aika ajoin. Muutoksista tiedotetaan tällä sivustolla.

Fiskars pidättää itselleen oikeuden muuttaa tätä tietosuojakäytäntöä aika ajoin. Kun julkaisemme muutoksia, tietosuojakäytännön yläosassa näkyvä voimaantulopäivä muuttuu päivämääräksi, jona muutokset tulevat voimaan. 

Jos muutokset ovat olennaisia ja vaikuttavat käyttäjään epäsuotuisasti, Fiskars ilmoittaa niistä sähköpostitse sekä näkyvällä tavalla tämän tietosuojakäytännön alussa ja verkkosivustojemme etusivulla. 

13. Yhteystiedot

Yleisissä tietosuoja-asioissa, käyttäjätiliin liittyvissä asioissa ja markkinointiviestinnän peruuttamista koskevissa asioissa pyydämme ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme:

Puh. +358 204 3910
Sähköposti: Kuluttajapalvelu.Suomi@fiskars.com

14. Määritelmät

Tässä tietosuojakäytännössä käytettäviin käsitteisiin sovelletaan seuraavia määritelmiä:

"Rekisterinpitäjällä" tarkoitetaan tahoa, joka päättää, miten ja miksi henkilötietoja käsitellään. Monilla lainkäyttöalueilla rekisterinpitäjällä on ensisijainen vastuu sovellettavien tietosuojalakien noudattamisesta.
"Henkilötiedoilla" tarkoitetaan kaikkia tunnistettuun tai tunnistettavissa olevaan luonnolliseen henkilöön liittyviä tietoja. Tunnistettavissa olevana pidetään henkilöä, joka voidaan suoraan tai epäsuorasti tunnistaa erityisesti tunnistetietojen, kuten nimen, henkilötunnuksen, sijaintitiedon, verkkotunnistetietojen taikka yhden tai useamman hänelle tunnusomaisen fyysisen, fysiologisen, geneettisen, psyykkisen, taloudellisen, kulttuurisen tai sosiaalisen tekijän perusteella.
Ilmauksilla "käsitellä", "käsittely" ja "käsitelty" tarkoitetaan kaikkea, mitä henkilötiedoilla tehdään joko automaattista tietojenkäsittelyä käyttäen tai manuaalisesti, kuten tietojen keräämistä, tallentamista, järjestämistä, jäsentämistä, säilyttämistä, muokkaamista tai muuttamista, hakua, kyselyä, käyttöä, tietojen luovuttamista siirtämällä, levittämällä tai asettamalla ne muutoin saataville, tietojen yhteensovittamista tai yhdistämistä, rajoittamista, poistamista tai tuhoamista.
"Henkilötietojen käsittelijällä" tarkoitetaan henkilöä tai tahoa, joka käsittelee henkilötietoja rekisterinpitäjän lukuun (muut kuin Rekisterinpitäjän työntekijät).